Viking Film&Theater Deventer zoekt een lid voor haar Raad van Toezicht met een financieel profiel

Profiel en achtergrond van Viking Film & Theater

Missie en achtergrond
Viking Film&Theater is een jonge fusie van Filmhuis De Keizer en Theater Bouwkunde in Deventer. Beide hebben hun bestaansrecht bewezen en kunnen bogen op een trouwe groep bezoekers. Viking Film & Theater wil een inspirerende plek zijn op een aantrekkelijke locatie, die verder strekt dan film, theater en horeca; een culturele uitgaansplek, die midden in de samenleving staat, met een uitdagende, eigenwijze en kwalitatief ijzersterke programmering.

Op dit moment realiseert de NV Maatschappelijk Vastgoed Deventer in opdracht van de gemeente Deventer deze nieuwe culturele uitgaansplek. Het nieuw te bouwen Viking complex heeft vier filmzalen, een grote vlakkevloertheaterzaal en café-restaurant, pal aan de IJssel én in het historisch hart van Deventer. Deze combinatie maakt Viking Film&Theater tot een gewilde culturele uitgaansgelegenheid, die Deventer nog steviger op de kaart zet als aantrekkelijke stad met een bruisend cultureel leven, waard om in te wonen, te werken en te bezoeken.

De oplevering van het gebouw wordt verwacht eind 2019. Het complex komt mede tot stand met financiële bijdragen van de provincie Overijssel en de gemeente Deventer.
Lees meer op http://vkng.nl/bouw/

De organisatie
Onder de naam van THF de Nieuwe Markt is een stichting opgericht met het doel om het theater annex filmhuis tot stand te brengen, een nieuwe organisatie in te richten voor de exploitatie en gedurende deze ontwikkelings- en oprichtingsfase alle daartoe noodzakelijke activiteiten te verrichten. De stichting is dit jaar overgegaan naar een Raad van Toezicht-model. De Raad van Toezicht bestaat uit zeven personen. De stichting kent een eenhoofdig bestuur. De nieuwe organisatie werkt met een kleine kern van tien betaalde medewerkers en meer dan honderdvijftig vrijwilligers. De stichting heeft de ANBI-status.

Wij zijn voor onze Raad van Toezicht op zoek naar een lid met een financieel profiel
Een belangrijke voorwaarde voor onze nieuwe culturele organisatie is een gezonde en financiële exploitatie. Wij zoeken een bestuurslid met stevige financiële kennis, die daarmee ook een goede gesprekspartner en sparringpartner is voor onze directeur-bestuurder, de externe accountant en onze partners: gemeente en NV Maatschappelijke Vastgoed Deventer. Kennis van de bedrijfsvoering van vergelijkbare (culturele) instellingen is natuurlijk een voordeel.

Gedurende deze fase van zowel de organisatieontwikkeling als het bouwproces is een intensieve betrokkenheid van de Raad van Toezicht noodzakelijk.
De Raad onderschrijft de Governance Code Cultuur. Het betreft een onbezoldigde functie.
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Raad van Toezicht, de heer Johan Bunt, johan@bunt.dk.
Reageren is mogelijk tot 21 december 2018.

Nog even door op de huidige locaties

Nog even door op de huidige locaties

Filmhuis de Keizer en Theater Bouwkunde zijn sinds 1 september één organisatie en de nieuwe directeur-bestuurder van het nieuwe filmtheater de Viking – Rob van den Hove – is enthousiast gestart met zijn werkzaamheden. Het seizoen is nog maar net begonnen, maar nu wordt al weer druk gewerkt aan opnieuw een kwalitatief sterkte programmering voor het seizoen 2019/2020. Door de vertragingen bij de bouw van ons nieuwe filmtheater aan de IJssel, starten wij ook volgend seizoen nog gewoon op de vertrouwde locaties aan de Keizerstraat en op Het Klooster.

Even voorstellen…

Op 18 september begon Rob van den Hove (1968) als directeur- bestuurder van Viking Film en Theater. Deze ondernemende Brabander met hart voor cultuur, was recent onder meer werkzaam als horecamanager in Focus Filmtheater in Arnhem. Kort na zijn start bij de Viking, maken we kennis.

Wie is Rob van den Hove? Kun je iets meer over jezelf vertellen?
Een belangrijke rode draad in mijn werk is het opzetten van iets nieuws. Ik ben ondernemer, heb een aantal zaken gehad en ook advieswerk gedaan. Mijn belangstelling en daarmee ook mijn werkzaamheden, kwamen steeds meer op het snijvlak van commercie en cultuur te liggen. Hiervoor was ik bijvoorbeeld interim manager van het Grand Café Gegeven Paard in Utrecht, de horecagelegenheid van het nieuwe Tivoli-Vredenburg in Utrecht. Ik woon met samen met Jolanda in Arnhem, waar ik na omzwervingen langs o.a. Den Haag, Maastricht en België belandde. In mijn vrije tijd wandel ik graag. Over mijn wandeling van Maastricht naar Santiago de Compostella heb ik zelfs een boek geschreven (‘Vier miljoen stappen’)

Rob van den Hove directeur-bestuurder Viking Film & Theater

Op 18 september aanstaande begint Rob van den Hove als directeur- bestuurder van Viking Film & Theater. Hij wordt het boegbeeld van de nieuwe organisatie die op 1 september is ontstaan uit de fusie van Filmhuis De Keizer en Theater Bouwkunde.

Van den Hove was recent onder meer werkzaam als horecamanager in Focus Filmtheater in Arnhem en als interim manager van Grand Café Het Gegeven Paard (onderdeel van Tivoli Vredenburg). Hij heeft ruime ervaring met het ontwikkelen en opzetten van nieuwe horecaconcepten en horecabedrijven in de culturele sector, zoals restaurant Danel (onderdeel van Tivoli Vredenburg) en Stage kitchen & café (onderdeel van Stadstheater Zoetermeer).

Het bestuur van Viking Film & Theater is bijzonder blij met zijn komst. Voorzitter Johan Bunt: “Met Rob van den Hove beschikken we over een ervaren culturele ondernemer, die zijn sporen heeft verdiend als horecamanager in de cultuursector. Hij is een door de wol geverfde bedrijfsvoerder en daarmee de juiste man om met het bestaande team van de Viking een fantastische culturele uitgaansplek aan de IJssel te maken.”

Premìere gemist?

Bij Film op de Brink ben je verrast met het nieuwste filmpje over de bouw van De Viking. Op de film is goed te zien hoe het gebouw vorm krijgt.  Ook zie je hoe het een mooie plek krijgt langs de IJssel en aansluit bij de bestaande bebouwing. Film op de Brink gemist? Of wil je het filmpje nog eens rustig nakijken? Bekijk het filmpje hier terug.

De bouw vordert gestaag

We moesten er even op wachten, maar de opbouw van De Viking is de laatste tijd dan toch echt te zien. De oplevering van het gebouw is in 2019, vanaf nu worden echter de contouren van ons nieuwe gebouw steeds meer zichtbaar. Zo is op de foto al duidelijk de rode trap te zien.
Fiets of loop er eens langs om de vorderingen te bekijken! Of: Kijk in de fotoboeken in de foyer van zowel Filmhuis de Keizer als Theater Bouwkunde. De fotoboeken worden steeds aangevuld, bij je film- of theaterbezoek kun je daarom bladerend de vorderingen bekijken.

    

    

Afscheidsinterview Liesbeth van Asten

Afscheidsinterview Liesbeth van Asten

Op 6 juni nam Liesbeth van Asten afscheid als voorzitter van het bestuur van de Viking. Een rol die ze als vrijwilliger vervulde naast haar reguliere baan als directeur bestuurder van Rentree. Voor de bezoekers van Theater Bouwkunde en Filmhuis de Keizer was ze misschien niet zo zichtbaar. Ze heeft echter heel veel gedaan voor het nieuwe filmtheater. Op de valreep zetten we haar graag nog even in het zonnetje met een kort interview. Ze vertelt hierin onder meer wat er allemaal al is gerealiseerd.

Sinds wanneer vervulde je de rol als voorzitter van het bestuur en als ‘kwartiermaker’?

Ik ben sinds 2014 lid van het bestuur van de Viking. Eind 2016 werd ik voorzitter. Toen Freek van Duijn in september 2017 stopte als kwartiermaker, besloten we als bestuur – mede vanwege de onduidelijkheid over de voortgang van het bouwproces – hem niet te vervangen. Ik bood toen aan om een tijd als ‘uitvoerend bestuurslid’ te fungeren. Het doel hiervan was om alles op te starten om te kunnen komen tot een fusie van de twee organisaties…..

Bij Viking zit je goed!

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de totstandkoming van Viking Film & Theater. Zo is onlangs de aanbesteding van de stoelen voor de theater- en filmzalen afgerond. De keuze is gevallen op stoelen van de firma Jezet.

Het model Plaza is gekozen voor de theaterzaal. Deze inklapbare stoel zal zowel op de inschuiftribune als op het balkon worden geplaatst. De Plaza is een veelgebruikte stoel die in heel Nederland in zalen met een inschuiftribune staat.

Voor de filmzalen  is de keuze gevallen op het model Megastar. Elk van onze filmzalen krijgt een andere kleur stoelen. De Megastar staat onder meer naar volle tevredenheid in De Verkadefabriek in Den Bosch en Slieker in Leeuwarden.

 

    

 

 

 

Passen en meten

Passen en meten

Overvolle kapstokken en enorme drukte bij de bar en in de foyer van filmhuis De Keizer. Met 60 bezoekers wachten op de krappe en lage tussenverdieping in Theater Bouwkunde voor het begin van de voorstelling. Een herkenbaar beeld voor de meeste bezoekers. Bij drukbezochte en uitverkochte voorstellingen is het passen en meten op onze huidige locaties. Het is ook een van de redenen dat we graag willen verhuizen naar een nieuwe, ruimere locatie.

In ons nieuwe huis hopen we natuurlijk nog steeds op volle kapstokken en drukte bij de bar, maar dan met een betere doorstoom voor onze bezoekers. En tot die tijd: bedankt voor uw geduld en begrip!

Van 2 naar 1

Van 2 naar 1

Twee locaties. Én organisaties. Én 150 vrijwilligers. Die straks samen één zijn. Dat kan alleen maar met mensen die daar ongelooflijk veel zin in hebben. Of krijgen! Want zeg nou zelf, als je straks mag zeggen dat je vrijwilliger bent van Viking Film & Theater, dé hotspot van Deventer, dat is toch fantastisch?

Dat je bezoekers de weg mag wijzen naar een van de vier filmzalen, een prachtige theaterzaal  en naar wat mij het allermooist lijkt: het buitenbalkonterras met uitzicht op de IJssel. Stel je voor: over ruim een jaar zit je daar.  Met een kopje thee of een ander lekker drankje in de zon met een vriend, je zus of je verkering. Dan een lekker hapje eten en kijken naar een prachtige film of een bijzondere voorstelling. Want onze vrijwilligers zijn allemaal film en/of theaterminnaars en dus behalve vrijwilliger ook bezoeker.

Natuurlijk nemen we straks afscheid van de oude locaties. Dit weekend was ik nog in een bomvolle theaterzaal van Theater Bouwkunde. Wat een fantastische sfeer! Die wordt natuurlijk voor een groot deel gemaakt door het publiek. Maar de intieme sfeer van die kleine, met veel passie gebouwde theaterzaal helpt geweldig mee. En die passie voor film en bijzonder theater nemen we mee naar de nieuwe locatie. Met zoveel bevlogen vrijwilligers gaat dat lukken!

Maar met passie alleen zijn we er niet. Dus lopen we nu alvast mee met onze toekomstige collega’s van het filmhuis of het theater om elkaar beter te leren kennen. En denken we na over hoe we straks onze bezoekers gastvrij gaan ontvangen in ons nieuwe gebouw. Of hoe we naast alle vrijwilligers en medewerkers nog meer ambassadeurs enthousiast kunnen maken voor dat mooie filmtheater aan de IJssel.

Wij als vrijwilligers en medewerkers hebben er geweldig veel zin in!